Ons winkeltje

Als jenaplanner leer je elke dag bij en ben je in ontwikkeling. Als jenaplanner maak je elke dag keuzes die invloed hebben op je stamgroep, je school, je team, jezelf. Het is goed om je te blijven voeden met inspirerende voorbeelden en achtergronden. Natuurlijk komen we graag bij jou op school een studiedag verzorgen of begeleiden, maar voor die momenten dat je daarop niet wilt wachten of zelf eens even echt wilt verdiepen in een jenaplanonderwerp, speciaal daarvoor hebben we ons winkeltje ingericht.

We hebben een aantal producten uitgezocht waarvan wij denken dat ze danwel onmisbaar, zeer bruikbaar of handig zijn voor jou als jenaplanner. Heb je interesse? Stuur ons een mailtje of klik op de link zodat je uitkomt bij de site van de aanbieder.

Veel plezier!

JAStas

Jenaplanners gaan voor duurzaamheid. Dus gebruik de JAStas elke dag voor de gewone boodschap of omdat je morgen mooi stamgroepwerk gaat realiseren met de kinderen en materiaal mee neemt naar school! De tas is van ecologisch katoen (150gram) gemaakt.

Prijs € 12,50

PePe - shirt

Speciaal voor de absolute Peter Petersen fans hebben we dit kekke PePe-shirt ontworpen. In 2024 bestaat het concept 100 jaar en dat mag goed zichtbaar zijn.

De T-shirts zijn op dit moment leverbaar tijdens het JAStival of de NJPV conferentie. Nu al bestellen? Mail dan even! Prijs € 30,-

Jenaplan, school waar je leert samenleven Bureau Jenaplan JAS

Jenaplan, boek waar je leert samenleven.

De besteller van de afgelopen jaren van Freek Velthausz en Hubert Winters. Een prachtig boek met een vertaalslag van de theorie naar de praktijk. Boordevol voorbeelden en handige tools.

Bestel bij Bol.com

Prijs € 35,10

de school in Jena, Bureau Jenaplan JAS

De school in Jena

Een prachtig kijk- en leesboekje met geactualiseerde teksten uit Het Kleine Jenaplan. Leuk om te geven, leuk om te krijgen. Samengesteld door Hubert.


Bestel het boek door Hubert even te mailen.

Prijs € 20,- + verzendkosten


Knopenboekje, bureau jenaplan JAS

Knopenboekje

35 pagina's met jenaplan feiten, termen en schema’s overzichtelijk op een rijtje.

Een must voor iedere stamgroepleider, I.B.’er, schoolleider en bestuurder van een jenaplanschool. Een boekje om altijd ‘bij de hand’ te hebben. Leuke cadeautip!

Bestellen kan door Hubert een mailtje te sturen

Prijs € 10,-

JAS bureau jenaplan  DAT plus

DAT PLUS

Rouke Broersma en Freek Velthausz
schreven met DATplus bouwstenen voor levend taalonderwijs. DATplus bevat alle leerlijnen voor levend taalonderwijs plus extra informatie over levend spellingonderwijs.

Bestel hier (scroll dan naar beneden)

Prijs € 29,-

Petersen & Freinet

De grondleggers van de jenaplan- en van de freinetschool hadden elkaar al voor de Tweede Wereldoorlog ontmoet. Wat hadden ze elkaar te vertellen? Freek Velthausz en Rouke Broersma baseerden op briefwisselingen en andere documenten een prachtig 112 bladzijden tellend boek. In de epiloog bepleiten de auteurs een intensievere samenwerking tussen Jenaplan en Moderne School.

Meer interessante publicaties zoals het werken met vrije teksten vind je ook door hier te bestellen

Prijs € 15,-