JASTIVAL

Elk jaar organisereert JAS een inspirerend festival: Het JAStival. Op deze dag organiseren we diverse scholingen gericht op het jenaplanonderwijs , freinetonderwijs en hedendaagse vernieuwingen die inspireren en aansluiten bij onze visie. De dag vindt traditiegetrouw plaats op de 3e Pinksterdag op onze prachtige locatie het Bovenveen te Echten (Drenthe). Een andere JAS-traditie is dat we jaarlijks de Jenaplanuil uitrijken tijdens het JAStival.

Een ontspannen en enerverende dag om samen met je team, met wat collega's of alleen te beleven. Een dag om andere stamgroepleiders en jenaplanliefhebbers te ontmoeten en het jenaplan te vieren.


Wanneer is het JAStival?

De dag vindt traditiegetrouw plaats op de 3e Pinksterdag op onze prachtige locatie het Bovenveen te Echten (Drenthe). Noteer maart vast in de agenda:

2023: dinsdag 30 mei

2024: dinsdag 21 mei

2025: dinsdag 10 juni

JAS Bureau Jenaplan, Jastival , Bovenveen diplo

Programma & Prijzen

Elk jaar zorgen we voor een mooie afwisseling van sprekers, workshops, onderwijsfilms, doe-activiteiten, inspirerende vernieuwingen en natuurlijk ook gezelligheid tijdens onze pubquiz. Enkele weken voor de aanvang is het programma hier te downloaden in een tijdschema.

Een ticket 2023 kost 💰75,- euro per persoon. Dit is inclusief gratis koffie en thee.

Op het terrein kunnen munten gekocht worden voor fris, bier, wijn en lunch mogelijkheden.


JAS, Bureau Jenaplan, Bovenveen, Jastival

Het JAStivalterrein

Traditiegetrouw vindt het JAStival plaats op het Bovenveen te Echten (Drenthe). Midden in de natuur, vind je hier de rust en ruimte voor goede gesprekken en verdieping. Een frisse duik in het zwembad, een wandeling door het bos. Laat je verwennen door de voortreffelijke keuken en verzorging.
EDITIE 2023

Inschrijven kan vanaf nu! Wees er op tijd bij want editie 2022 was stijf uitverkocht. We hebben plek voor 250 deelnemers. Een mooie dag om met het gehele team te gaan en je te laten inspireren door mooie lezingen en verfrissende activiteiten!


Tot 1 juli 2022 kunt u gebruik maken van onze vroegboekkorting en betaalt u slechts 75,- euro per deelnemer. Na 1 juli is het tarief 85,- euro.


Opgave kan door Eva een mailtje te sturen en door te geven met welke school en hoeveel personen je komt!


Download het programma

Nog even en het is weer zover: de nieuwe editie vanm het JAStival! De voorbereidingen zijn in volle gang. Enkele weken voor aanvang kun je hier het programma vinden & het tijdsschema. Hou de site in de gaten of volg ons op social media!

Je kunt je vanaf nu ook opgeven voor editie 2023! We hebben plek voor 250 mensen. Onze editie in 2022 is stijf uitverkocht dus wees er snel bij. Opgave kan door Eva te mailen en de naam van de school door te geven en het aantal teamleden.


"Het is van grote pedagogische waarde dat de onderwijzers naast de eigen groep gedurende enkele uren de leiding van een andere groep op zich nemen".

Peter Petersen - het kleine Jenaplan, blz. 63